Tramp i takt – Portræt af en linedancer

Linedance som vi kender den i dag, er country og Western, d.v.s.  der danses linedance til country musik, country pop(rock).
 
Linedance stammer oprindelig fra de mange folkeslag, der i midten af det 1800 århundrede indvandrede til U.S.A. i håbet om det store guldfund eller oliefund.
 
Disse folkeslag lærte sig dans uden en partner, for manglen på kvinder var stor. Mange af guldgraverbyerne bestod af telte eller meget dårlige hytter, hvor der ikke var megen hygge. Så  samledes man i de store saloontelte eller madtelte, hvor man sang og spillede folkesange fra de forskellige hjemlande. Der blev danset til disse folkesange.
 
Derved opstod linedancen, som vi kender den fra country og westernmusikken i USA.
 
Linedancen genopstod efter ca. 3/4 århundrede i 1978 med bl.a. John Travolta i Saturday Night Fever og senere i 1980 i filmen Urban Cowboy og med musikken Achy Breky Heart som den mest populære sang i 1993, slog linedancen for alvor igennem i USA og Europa.
 
Linedancen kom til Danmark i begyndelsen af 1990’erne og er i dag blevet enormt populær over hele Danmark. Der kommer hele tiden nye klubber til og alle melder om rekord store medlemstal.
 
Linedance danses stadigvæk oftest til country musik. Linedancen er også blevet meget populær bl.a. unge menensker, da linedance også kan danses til discomusik. Denne danseform kaldes Newstyle.
 
Linedance er for alle aldersgrupper og ofte ser man flere generationer går til linedance sammen. Samtidig er det noget, der kan få enlige ud af døren om aftenen, idet man ikke behøver en partner for at danse linedance. Der knyttes mange gode forbindelser og venskaber på denne måde. Så linedancen er blevet en vigtig del af det sociale liv for mange enlige. Man samles om noget god musik, sund motion, et hyggeligt samvær og en god latter.